banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Felfoghatatlan az ausztrálok számára az eltűnt maláj gép utáni kutatás sikertelensége

Mélységes sajnálatukat fejezték ki, és felfoghatatlannak nevezték az ausztrál hatóságok keddi zárójelentésükben a Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es 2014-ben eltűnt járata utáni kutatás sikertelenségét.

„Az MH370-es szerencsétlenségének okai bizonyossággal nem állapíthatóak meg, amíg a repülőgépet meg nem találják” – olvasható az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) által megfogalmazott dokumentumban.

„Szinte felfoghatatlan és társadalmilag bizonyosan elfogadhatatlan a modern repülés korszakában … , hogy egy nagy utasszállító eltűnjön és a világ ne tudjon róla, mi történt a repülőgéppel, valamint utasaival” – teszi hozzá a jelentés.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le. A repüléstörtének egyik legnagyobb misztériumaként tartják nyilván az esetet.

Ausztrália, amely a víz alatti keresést vezette, valamint Malajzia és Kína januárban függesztette fel – az utasok hozzátartozóinak tiltakozása ellenére – az utasszállító roncsai utáni sikertelen kutatást, amely mintegy 200 millió ausztrál dollárt emésztetett fel. Az ATSB keddi jelentésében részletezte a gép megtalálására indított, de kurdarccal járt 1046 napos kutatómunkát.

Malajzia ugyanakkor augusztusban közölte, hogy ajánlatot kapott a kutatómunka folytatására az Ocean Infinity nevű magáncégtől, amely a tengerfenéki keresésre szakosodott.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?