Bevándorlók bűncselekményeiről készíttet listát Trump

Hetente megújuló listát rendelt Donald Trump amerikai elnök új adminisztrációjától. A rendeletben az illegális bevándorlók bűntettein kívül azok a városok is szerepelni fognak, ahol az említett migránsok védelmet élveznek a jogszerű kiadatással szemben.

Új bevándorlási rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök ötödik munkanapján. A végrehajtási utasítás szerint a belbiztonsági miniszter feladata lesz az Egyesült Államok területén illegálisan tartózkodók által elkövetett bűncselekmények összegyűjtése.

A listán azok a “védelmező városok” is szerepelnek majd, ahol az illegálisan tartózkodókat nem adják át a hatóságoknak kiadatásra. A rendelet szerint azért van szükség az említett intézkedésekre, mivel csak így tudják biztosítani az Egyesült Államok integritását és biztonságát.

Az utasításban kiemelt helyen szerepel a megállapítás, mely szerint az illegális bevándorlók komoly veszélyt jelentenek a nemzet -és közbiztonságra. Becslések szerint 820 ezer olyan illegális bevándorló él az Egyesült Államokban, akik bűncselekményt követtek el az ország területén.

New York, Chicago és Seattle demokrata polgármesterei visszautasítják az együttműködést a bevándorlók deportálásában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?