Megtalálhatták az orosz gép egyik feketedobozát

Megtalálták az orosz védelmi minisztérium múlt hét végén a Fekete-tengerbe zuhant Tu-154 típusú gépének egyik hangrögzítő berendezését - jelentette kedd reggel az orosz állami TASZSZ hírügynökség egy neve elhallgatását kérő rendvédelmi vezetőre hivatkozva. Más egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

„A kutatási munkálatok során a repülőgép pilótafülkéje alatt megtaláltuk az egyik feketedobozt. Rövidesen kiemeljük a vízből” – idézi a meg nem nevezett illetékest a TASZSZ, hozzátéve: egyelőre nem tudják, milyen állapotban van a berendezés.

„Jelenleg azt tartják a baleset egyik lehetséges fő okának, hogy idegen tárgyak kerülhettek a gép hajtóművébe” - írja az orosz állami hírügynökség egy másik illetékest idézve, aki szerint továbbra is vizsgálnak más lehetséges okokat, így a pilótahiba, illetve a gép fedélzetén történt műszaki meghibásodás lehetőségét is.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe – fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel - vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe röviddel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?