Arabul beszélt egy vlogger, leszállították a repülőgépről

Leszállították a 22 éves, New York-i Adam Saleh vloggert és egy barátját az amerikai Delta Airlines munkatársai, miután az utasok közt néhányan kényelmetlenül érezték magukat az arabul telefonáló férfi miatt.

Saleh azt mondta a The Guardiannek, hogy ha repülőn utazik, felszállás előtt mindig beszél néhány szót a 66 éves anyjával, aki csak arabul ért. Szerinte a szerdai hívás sem tarthatott tovább 30 másodpercnél, ezért sem érti, miért zavarta ez a többi utast. A telefonhívás után Saleh a barátjával is váltott néhány szót arabul, majd angolul is, de egy négy sorral arrébb ülő nőt már ez is kiborított, hátrafordult, és azt mondta a párosnak, hogy angolul kell beszélniük, mert különben kényelmetlenül érzi magát.

Később néhány utas védelmébe vette Saleh-t és a barátját, de mások már követelték, hogy szállítsák le őket a gépről. A kapitány ekkor megkérte Saleh-t és a barátját, hogy kint beszéljenek. Saleh ekkor kezdett filmezni a telefonjával.

Később a Delta munkatársai azt mondták nekik, hogy túl hangosak voltak. Miután a gép felszállt, Saleh és a barátja kaptak egyet egy másik légitársaság New Yorkba tartó járatára, de újra végig kellett menniük a biztonsági ellenőrzésen – írja a 444.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: Getty

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?