37-re nőtt az olaszországi földrengés áldozatainak száma

A koradélutáni összesítés szerint 37-re nőtt a szerda hajnalban bekövetkezett olaszországi földrengés áldozatainak a száma. A hatóságok további 150 ember sorsáról semmit sem tudnak. Egyelőre nem jött hír magyar vagy román áldozatról.

Mint korábban írtuk, a közép-olaszországi régiót szerdán hajnalban 6,2-es erősségű volt földrengés rázta meg. A rengés epicentruma a földtani jelentések szerint a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt, de megérezték az Adria-parti Riminitől egészen Nápolyig.

Az olasz hatóságok arról tájékoztatták a római magyar nagykövetséget, hogy a jelenlegi ismereteik szerint az áldozatok és a sérültek között nincs magyar állampolgár – közölte szerda délelőtt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. A római nagykövetség nem kapott segítségkérő telefonhívást, nem jelezte magyar állampolgár, hogy keresi rokonát, ismerősét, aki az érintett térségben tartózkodhatott – tette hozzá.

Menczer Tamás arról is beszámolt, hogy augusztus hónapra összesen 262 olyan magyar állampolgár regisztrált konzuli védelemért, aki jelezte, hogy Olaszországban lesz. Közülük szerdán 67-en közölték, hogy az országban tartózkodnak, és azok közül, akik megadták, hogy Olaszországon belül pontosan hol lesznek, senki sem jelölt meg olyan települést, amelyet érintett a földrengés – magyarázta.

A sajtófőnök ismét felhívta a figyelmet a konzuli regisztráció fontosságára és arra, hogy hasznos megadni egy országon belüli konkrét tartózkodás helyét is, hiszen a mostani esetben is látszik, hogy erre nagy szükség van, ez a segítségnyújtás hatékonyságát, gyorsaságát növeli.

Kapcsolódók

Kimaradt?