Diplomaták szöktek meg a bosszúszomjas Erdoğan elől

Összesen 208 török diplomatát rendeltek haza a július 15-i sikertelen hatalomátvételi kísérletet követően indított vizsgálatok keretében, de közülük 32-en más országokba szöktek - közölte pénteken Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter egy ankarai sajtótájékoztatón.
"Felvettük a kapcsolatot azokkal az államokkal, ahová menekültek, és dolgozunk a kiadatásukon" - mondta a török külügyi tárca vezetője.

Három katonai attasé is a szökevények között van, ketten közülük Görögországból Olaszországba menekültek, míg a harmadik Boszniából tűnt el - közölte Mevlüt Cavusoglu, de nem tisztázta, hogy az utóbbi diplomata merre vette útját.

Két, Afganisztánban szolgált török tábornokot, akik Dubajba szöktek, és egy Szaúd-Arábiában dolgozó attasét már visszaküldtek Törökországba. Görögországban nyolc török katona kért eddig politikai menedéket, ők a sikertelen puccskísérletet követően menekültek oda.

A 246 halálos áldozatot követelő államcsínykísérlet után tömeges tisztogatások kezdődtek a török hadseregnél, a rendőrségnél, a szakszolgálatoknál és az államapparátusban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?