Nyomoz a rendőrség a kórházba került székelyudvarhelyi diákok ügyében

Nyomozást rendelt el kedden a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a battonyai címerező táborból mérgezés gyanújával kórházba utalt székelyudvarhelyi diákok ügyében.

Erről a rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta kedd este portálunkat. Vargáné Szombati Andrea elmondta, a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanújával rendelték el. A rendőrség a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályával együttműködve vizsgálja a történtek részleteit.

Mint ismert, 142 székelyudvarhelyi diákot szállítottak vasárnap este a battonyai címerező táborból kórházakba, miután kiderült, hogy aznap erős idegméreggel permetezett kukoricásban dolgoztak. A középiskolásoknál nem jelentkezett panasz vagy tünet, nagy részük már hétfőn elhagyhatta a kórházat.

„Egyelőre még vizsgáljuk, hogy követtek-e el bűncselekményt a tábor szervezői” – nyilatkozta a Maszolnak a rendőrségi szóvivő. Vargáné Szombati Andrea közölte, nem áll módjában információkkal szolgálni a címereztető tábort megszervező cégről.

Az esetről beszámoló delmagyar.hu korábban próbálta felvenni a kapcsolatot a céggel, de az interneten elérhető telefonszámok közül – ahogyan az egyiken jelentkező férfi tájékoztatta a portált – „egyik sem aktuális már".

A székelyudvarhelyi diákok mindegyike jól van. Néhányan közülük a beol.hu-nak elmondták: amikor megtudták, hogy méreggel permetezett kukoricásban dolgoztak, pánik tört ki közöttük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?