Elfogtak két román embercsempészt Győr-Moson-Sopron megyében

Elfogtak két román állampolgárságú embercsempészt a csornai járőrök a Győr-Moson-Sopron megyei Farád közelében, akik két autóban 23 migránst akartak illegálisan Németországba vinni - közölte honlapján a rendőrség.

A csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint június 8-án igazoltatták a 85-ös számú főúton közlekedőket. Az egyik gépjárműben 13 afgán személy utazott, de egyikük sem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és a tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az utasok a rendőröknek elmondták, hogy a sofőr Németországba akarta őket szállítani. Az autót egy 26 éves román állampolgár vezette. A másik jármű 38 éves vezetője szintén Németországba akart vinni 10 afgán bevándorlót illegálisan.

A járőrök mindkét sofőrt őrizetbe vették, és a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az elfogott migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés szabálysértése miatt eljárást indítottak a nyomozók.

Kapcsolódók

Kimaradt?