A legmagasabb szintű készültségbe helyezik a biztonsági szerveket Szerbiában

Szerbiába ismét egyre többen érkeznek, a biztonsági szerveket a legmagasabb készültségbe helyezték. Az igazságügyi miniszter szerint egyre „agresszívabbak” a migránsok.

A migránsválság fokozódása miatt a legmagasabb szintű készültségbe helyezik a szerb biztonsági szerveket – erről döntött az illetékes testület szerdán.

Nikola Selakovic igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a teljes készültség a szerb katonaság bevonását is jelenti, erről azonban a nemzetbiztonsági tanácsnak és a köztársasági elnöknek kell meghoznia a végső döntést a törvényekkel összhangban.

Selakovic azt mondta, egyre több gazdasági bevándorló érkezik az országukba, akik egyre agresszívebbek. Az ország ugyanakkor továbbra is tisztelettel bánik minden migránssal, különösen azokkal, akik háború sújtotta térségből érkeznek.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Szerbia nem emel kerítést, nem épít falat egyik határán sem, de megvédi magát és a saját érdekeit, ugyanakkor hű marad eddigi migránspolitikájához.

Szerbián tavaly több mint 600 ezer migráns haladt át, ebben az évben pedig már körülbelül 70 ezer, Nyugat-Európába tartó bevándorló lépett be az országba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?