Egyre több a migráns a szerb-magyar határ térségében

Már nappal is egyre több a migráns a szerb-magyar határ térségében, a vajdasági oldalon folyamatosan bukkannak föl tíz-húsz fős csoportok - tapasztalta az MTI tudósítója hétfőn a helyszínen.

A migránsok mozgását a határt őrző rendőrök és katonák távcsővel, valamint technikai eszközökkel folyamatosan figyelik. Hétfőn kora délután a katasztrófavédelem egy drónja szállt föl Mórahalom közelében, és a járőrök a drónra erősített kamera képén követték nyomon a határ túloldalán tartózkodókat. Hétfőn rendőrségi helikopter is járőrözött a térségben, a határ mentén telepített hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak.

Kora délután egy húszfős - magukat pakisztáninak mondó - csoport közelítette meg a zöldhatárt. A fiatal férfiak - akik közül többen is orrukat és szájukat takaró egészségügyi maszkot viseltek - az egyenruhásokat meglátva a kerítéssel párhuzamosan kezdtek el sétálni a vajdasági oldalon. A rendőrök és katonák a magyar területen kísérték őket. Néhány kilométeres gyaloglás után a csoport visszafordult a vajdasági Horgos irányába.

A migránsok között olyanok is akadnak, akik nemcsak megfigyelik a határzárat és az azt őrző rendőröket, katonákat, hanem meg is próbálnak átjutni. Hétfőn délután négyig Csongrád megyében 44 határsértőt fogtak el, vasárnap az egész országban 237-et.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?