Kölni karnevál: 38 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést

Kölnben és térségében 38 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karneváli szezon kezdete óta a németországi nagyváros rendőrségének hét végi összesítése szerint. Közben vihar miatt több városban lemondták a hétfői karneváli felvonulást.

A városban és a kölni közigazgatási kerülethez tartozó Leverkusenben 293 szabadságkorlátozó intézkedést foganatosítottak, és 808 kitiltást rendeltek el – közölte a rendőrség.

A hét végéig 420 feljelentést tettek a rendőrségnél, többnyire zsebtolvajlás és testi sértés miatt. A szexuális bűncselekmények miatt tett feljelentések száma 38-ra emelkedett a pénteken regisztrált 22-ről. E cselekmények skálája a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed.

A Rajna-vidéki városban csütörtökön kezdődött a karneváli szezon, az utcai mulatságok keddig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra. 

A karnevál csúcspontja a húshagyó kedd előtti hétfőn (Rosenmontag) tartandó felvonulás, amelyet Észak-Rajna–Vesztfália és Rajna-vidék–Pflaz tartomány több városában lemondtak, mert a régiót elérte a Ruzica nevű vihar. Megtartják a felvonulást Kölnben, Bonnban és Aachenben, de nagyméretű karneváli díszletek ezúttal nem lesznek a menetben.

Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások, illetve nők sérelmére elkövetett, szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna–Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol ezernél is több feljelentést tettek.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?