Két magyar és két román is egy lapon szerepel a legkeresettebb terroristával

Két román és két magyar bűnöző is felkerült az Europol új toplistájára, amely a legkeresettebb szökésben lévő európaiakat tartja nyilván.

Europe's Most Wanted címmel új portált indított pénteken az Europol, amely a legkeresettebb szökésben lévő európai bűnözőket mutatja be aránylag részletes leírással és fotóval. A 45-ös toplistának is tekinthető felsorolásban szerepel például Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások egyik gyanúsítottja is.

A portálra két román bűnöző került fel. Egyikük Gregorian Bivolaru, akit kiskorú megrontásáért korábban jogerősen hat év börtönre ítéltek. A másikuk a román-moldáv állampolgárságú Robert Gîrleanu, akinek gyilkosság miatt élete hátra lévő részét rács mögött kellene töltenie.

A 45 név és arc között két magyart is találunk: Varjú Tibort, a Koszi klán utolsó szökésben lévő tagját, akit korábban 13 évre ítéltek egy pénzszállító kocsi kirablásának kísérletéért. Az Europol toplistáján szereplő másik magyar a Varjú becenéven is ismert Farkas Róbert, aki 2000 és 2001 között tizenhét fegyveres rablást követett el és összesen 1,6 millió eurónyi pénzt zsákmányolt.

Mindegyik szökevény oldalán akár név nélkül is jelezheti bárki, ha van információja az illető tartózkodási helyéről vagy más módon tudja segíteni a hatóságokat a bűnözők kézre kerítésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?