A merényletek és az erőszak legfőbb vesztesei a muszlim közösségek

A terroristák által elkövetett merényletek és a muszlimoknak tulajdonított erőszak egyik legfőbb vesztesei éppen az európai iszlám közösségek - mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.

A docens a kölni események kapcsán megjegyezte: az ahhoz hasonló bűncselekmények, illetve a merényletek kapcsán a társadalom kollektívan teszi felelőssé a muszlim közösségeket, ezért az áldozatok után éppen ők a legnagyobb vesztesei ezeknek.

Az európai gondolkodást úgy érzékeltette, hogy „nem minden muszlim terrorista, viszont majdnem minden terrorista muszlim”.

Német rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Amikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”.

Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, továbbá Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is – írja az MTI.

Kapcsolódók

Kimaradt?