Ötvenmillió forintot bukhatott Ákos a Telekom-szerződés felbontásán

Körülbelül 50 millió forintra becsülte a zenész és a cég között felbontott szerződés értékét a Bors által megkérdezett szakmabeli.

A lap megkereste a Magyar Telekom Csoportot, hogy pontos számokat kérjenek, miből is állt Ákos támogatása, de a vállalat lapzártáig nem reagált. Ákos menedzsmentje mindössze arról adott ki egy rövid közleményt, hogy tudomásul vették a Telekom szerződésbontását.

"Pénzben kifejezve éves szinten ötvenmillió forintos nagyságrendről beszélhetünk" - mondta el a show-biznisz világában jártas, névtelenséget kérő bennfentes a Bors kérdésére. "Tudomásom szerint a Magyar Telekom Csoport nemcsak anyagilag, hanem technikai-technológiai támogatóként is hozzájárult Ákos koncertturnéjához. Ez a fajta támogatás is súlyos tízmilliókat jelent. Ha egy ilyen mamutvállalat meg merte tenni ezt a lépést, akkor fennáll annak az esélye, hogy a többi, kisebb szponzorcég is felbontja a szerződést Kovács Ákossal."

Mint ismert, a szerdán és csütörtökön is koncertező zenész egy, az Echo TV-nek adott nyilatkozatával vívta ki az internet népének haragját. A Kövér László házelnök nők életcéljáról szóló kijelentéseivel összecsengő interjúban Ákos szintén a valakihez tartozást és a gyerekszülést jelölte meg a nők életcéljaként.

Kijelentése felháborodást váltott ki, többen megpróbáltak túladni a koncertre szóló jegyeiken vagy a Facebookon posztolták véleményüket. Egy csoport tüntetést is szervezett a szerdai rendezvény elé, az Arénához, ezen azonban gyér volt a részvétel. 

Ákosnak azonban a legmagasabb szinten vannak támogatói. Mint ismert, a magyar kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel a mobilinternet szerződéseiket a Magyar Telekommal. Kovács Zoltán kormányszóvivő ezt azzal indokolta, hogy a német cég döntése szerintük a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes.

Kapcsolódók

Kimaradt?