A Magyar Telekom szerződést bontott Ákossal szexista beszólása miatt

Szerződés bontott Ákossal a Magyar Telekom az énekes Echo TV-s interjúja miatt, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással. A szerződésbontás hírét a telekommunikációs cég sajtóosztálya megerősítette – írja a hvg.hu.

Ákosnak csütörtökön és pénteken nagykoncertje lesz a Budapest Arénában, amit az egyik főszponzora, a Magyar Telekom is támogatott volna.

A szerződésbontásról a Magyar Telekom Csoport szerda délelőtt írásban tájékoztatta az énekest. „Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével” – olvasható a cég közleményében.

„A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, valamint minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek, lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását” – zárul a közlemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?