Rogán Antal szerint nem lesz kerítés a román–magyar határon

A jelenlegi helyzetben kicsi a valószínűsége annak, hogy a román–magyar határon kerítést kell építeni, de minden eshetőségre jól fel vannak készülve a hatóságok – mondta az Origónak Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Óriási eredmény, hogy a magyar kormány elérte: a Törökországban lévő menekülteket nem a kötelező uniós kvóta szerint kell majd elosztani – mondta Rogán Antal a magya portálnak. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint egyelőre kicsi az esélye annak, hogy kerítést kelljen építeni a román–magyar határon, de ez abban az esetben megváltozhat, ha a szerbiai menekültútvonalak módosulnak.

A korábbi időszakkal szemben az ország jobban fölkészült egy ilyen helyzetre, így a kerítés felépítése is gyorsabban menne, mint a szerb vagy a horvát határon – mondta.

Rogán Antal nem számít áttörésre a december végi uniós csúcson sem, mivel szerinte az érdemi lépés csak a határok megerősített védelme lenne. Erre egyelőre nem sok esély van, bár Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének legutóbbi kijelentése már azt mutatja, hogy valami változóban van az Európai Unióban.

Kapcsolódók

Kimaradt?