Orbánék mégsem mondtak le a kerítésépítésről a magyar-román határon

Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon - jelentette ki Lázár János csütörtökön Makón.

Valóban fennáll a veszélye annak, hogy megjelenhetnek migránsok a magyar-román határon - mondta a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy résztvevő kérdésére válaszolva az egyik helyi általános iskolában rendezett lakossági fórumon.

A Magyar Honvédség jelentős erőket állomásoztat a hódmezővásárhelyi laktanyában, és oda érkeztek a munkájukat segítő cseh és szlovák egységek is. Amennyiben szükséges, rövid idő alatt képesek a határzár megépítésére az érintett szakaszon - hangsúlyozta a politikus mintegy kétszáz ember előtt. Hozzátette: a kormány meg fogja akadályozni, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Makó térségébe.

Mint korábban írtuk, a magyar kormány szeptember 15-én a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól "ésszerű távolságig" húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött. Románia hevesen tiltakozott a döntés ellen. A menekültek útvonalának nyugatra tolódásával a tervet befagyasztották, a  határmenti Kübekháza polgármestere a Maszol-nak elmondta, eddig egyetlen méter kerítés sem épült a határon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?