Nyolc órába kerül átkelni a magyar-román határon

FRISSÍTVE: Egy Magyarországról hazatérő olvasónk péntek délután jelezte, hogy nyolc órába telt, amíg sikerült ájutnia Ártándnál a magyar-román határon, miután ideiglenesen szigorított határellenőrzést vezetett be a román határrendőrség. A háborús övezetből érkező személyeket akarjék kiszűrni.

A nagylaki határátkelőnél már a hajnali órákban hosszú járműsorok alakultak ki. A román határrendőrség közleménye szerint ennek oka a szigorított határellenőrzés bevezetése, amelyet ideiglenes jelleggel alkalmaznak. A magyar-román határ magyar oldalán hajnal óta rostokló olvasónk az alábbi videót küldte el nekünk: 

Az ellenőrzés célja, hogy megelőzzék olyan emberek határátlépését, akik háborús övezetből érkezhetnek, és esetleges tevékenységük a biztonságot fenyegetheti. A várakozási idő csökkentése érdekében bővítették a szolgálatot teljesítő határrendészek számát, ahol lehet több sávot is megnyitottak, ugyanakkor arra kérik az utazókat, hogy az utazók ne a legforgalmasabb útvonalakat válasszák a határátkelésre.

FRISSÍTVE: Olvasóink visszajelzése szerint a román oldalon már napok óta szigorítottak az ellenőrzésen, kilométeres sorok voltak négy nappal korábban is. A Magyarországról visszatérő olvasónk azt  írja: "Reggel hét óta araszolunk, de még mindig van három kilométernyi sor az ártándi határig." Délután kaptuk olvasónktól a hírt, hogy nyolc órás várakozás után jutott be Romániába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?