Blikk: Orbán Viktort akarták megölni a TEK által elfogott férfiak

Orbán Viktort akarta meggyilkolni az a két férfi, akiket nemrég előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – értesült a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy mindkét gyanúsított hatvan év feletti, a „Magyar Nemzeti Hadsereg” tagjainak mondják magukat. A szervezet szélsőséges, uszító nézeteket terjeszt az interneten és állításuk szerint fő céljuk a hatalom megdöntése.

Pintér Sándor pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy védett személyt, kormánytagot akart kivégezni a TEK által elfogott két férfi. Úgy jutottak el hozzájuk, hogy információgyűjtés során egy olyan beszélgetésre bukkantak, melyben egyértelműen a kiemelten védett személyek életét, illetve a fennálló rendet fenyegették.

A Blikk tudomása szerint az üzenetben olyan dolgok hangoztak el, mint hogy „meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat, a meggyőzés lehet persze egy darab ólom formájában, a fejbe”, „végre fegyvert fogunk”, „kinyírjuk az összes rohadék alacsonyrendű génhulladékot magunk közül”.

Azt, hogy Orbán Viktorról van szó, a Blikk szerint Hajdu János akaratlanul is megerősítette, amikor elárulta, hogy azon személyek biztonsága miatt nyomoztak, akiket ők kiemelten védenek. A TEK Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelméről gondoskodik, de kettejük közt csak Orbán kormánytag.

A lap úgy tudja, hogy a budapesti M. Péter és a gödöllői R. Gyula egy Volvóval indult útnak, amikor a XI. kerületben lekapcsolták őket. Az autóba gépfegyvereket, hangtompítókat és lőszereket tettek. Több magyar portál pénteken közölte azt a videót is, amelyen a „Magyar Nemzeti Hadsereg” nevű szerveződés négy éve bejelentette megalakulását.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?