Kétéves kislányt erőszakoltak meg Indiában

Az újdelhi rendőrség vasárnapi közlése szerint a két 17 éves gyanúsított pénteken követett el nemi erőszakot a kislány ellen, akit aztán egy parkban hagytak. A szülők vérző és eszméletlen állapotban lévő gyermekükre órákkal később találtak rá.

A rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban nagyjából 260 gyanúsítottat hallgattak ki, és végül a kislány otthonának közelében lévő biztonsági kamera felvételei alapján vették őrizetbe a két fiatalembert.

Az indiai fővárosban szombaton három férfit egy ötéves kislány megerőszakolása és megkínzása miatt vett őrizetbe a rendőrség. Pár nappal korábban egy négyéves gyerek elleni nemi erőszak keltett felháborodást.

Vasárnap Újdelhiben amiatt tüntettek, hogy a kormány és a rendőrség képtelen szavatolni a városban a nők és a lányok biztonságát.

Azóta, hogy 2012-ben Újdelhiben egy buszon csoportosan megerőszakoltak egy egyetemi hallgatót, aki később bele is halt az őt ért támadásba, a nők elleni erőszak rendre hatalmas felzúdulást vált ki Indiában. Egyedül 2014-ben több mint 2 ezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban ezeknek a támadásoknak a nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?