Újra bíróság előtt az erdélyi magyar férfi megölésével vádolt rendőrök

A Szegedi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon azoknak a rendőröknek a pere, akik az izsáki rendőrőrsön halálra vertek egy erdélyi magyar férfit – írja az Origo.

Korábban az egyik rendőrt első fokon életfogytiglani, társát pedig 25 év fegyházbüntetésre ítélték. Két másik rendőrt is elítéltek, ők felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Az ügyész és a védő is fellebbezett, ezért került az ügy az ítélőtáblára.

A 47 éves erdélyi magyar férfit, Bara Józsefet egy fűrész ellopásával gyanúsította meg a két rendőr 2012 augusztusában. Lakásában leteperték és megbilincselték áldozatukat, aki az elsőfokú ítélet szerint nem védekezett. Nem mondták meg neki, hogy miért állítják elő, az Izsáki Rendőrőrsre vitték, és gyakorlatilag egyből ütni kezdték.

Többször is gyomron vágták, de a férfi továbbra sem ismerte el a lopást. A rendőrök folytatták a verést. Folyamatosan szidták a férfit, ököllel ütötték az arcát és a mellkasát, gumibotot is használtak, majd miután a földre rogyott, még meg is taposták a megbilincselt áldozatukat.

A verés végeredménye kétoldali sorozat-bordatörés, szegycsonttörés és tüdőzúzódás volt. A férfi végül megfulladt.

Kapcsolódók

Kimaradt?