banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Megszólalt Budapest Markó Attila körözésének ügyében

A budapesti Igazságügyi Minisztériumhoz nem érkezett sem megkeresés, sem értesítés Markó Attila ügyében a román féltől – közölte délután honlapján a minisztérium.

A Krónika szerint a közleményt a napilapnak arra a kérdésére bocsátották ki, hogy elrendelik-e az RMDSZ politikusának magyarországi körözését és előállítását, miután a román rendőrség nemzetközi körözést bocsátott ki a volt parlamenti képviselő ellen.

Az Igazságügyi Minisztérium közölte: ha Markó Attila ellen európai elfogatóparancsot adnak ki, annak teljesítéséről a döntés a Fővárosi Törvényszék hatáskörébe tartozik, a tárca csak adminisztratív, közvetítői feladatokat lát el.

Mint ismert, Markó Attila neve és fényképe az Interpol körözési listáján szerepel, a Románia által külföldön is keresett másik 160 gyanúsított neve között. A volt RMDSZ-képviselő a román rendőrség honlapjának csaknem ötven nevet tartalmazó körözési listáján is megtalálható.

Reméli, Budapest nem adja ki

A politikust és a bukaresti restitúciós hatóság kártérítési bizottságának másik hét volt tagja ellen hivatali visszaélés gyanújával emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádirat szerint 85 millió euró kárt okoztak az államnak azáltal, hogy a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

Markó Attila korábbi nyilatkozataiban ártatlannak mondta magát, ügyét a restitúciós folyamat megakasztását szolgáló támadásnak minősítette, és kifejezte reményét, hogy Budapest nem adja ki.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?