Nepáli földrengés: a Google egyik vezetőjét is megölte a lavina

Eddig 1866 halálos áldozatot találtak a nepáli földrengés helyszínén - közölte az ország belügyminisztériuma vasárnap hajnalban. Továbbra sem tudni magyar halálos áldozatról vagy sérültről.

A román külügy szerint a Nepálban tartózkodó tíz román állampolgár (köztük négy hegymászó) is jól van. A friss közlés szerint a sérültek száma 4718. Ez volt a legsúlyosabb katasztrófa az országban az utóbbi 81 évben. A földrengés a Katmandu-völgyben rengeteg házat a földdel tett egyenlővé, a Himalájában pedig lavinákat indított el.

A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten végigsöpört lavina az egyik alaptáborban 17 halálos áldozatot követelt és 61-en megsérültek. A mentést ott a rossz időjárás is akadályozza, de a sérültek első csoportjával egy helikopter már fel tudott szállni.

Közben megerősítették: a lavinában súlyos fejsérülést szenvedett és meghalt a Google egyik igazgatója. Dan Fredinburg  szervezett túrán készült megmászni a csúcsot, ezért volt az alaptáborban. Instagramos profiljára a testvére tette ki a rossz hírt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?