Hír24: beperli a magyar kormány a Financial Timesot

Miután a Financial Times nem volt hajlandó helyreigazítást közölni a magyar kormány kérésére a paksi beruházás blokkolásával kapcsolatban, a Hír24 úgy tudja, a kormány bepereli a lapot.

A kormány beperli a Financial Timest a paksi bővítés blokkolásáról szóló cikkük miatt - írja a Hír24 kormányközeli forrásokra hivatkozva. A lap úgy értesült, hogy a kormány állítólag olyan pert akaszt a brit lap nyakába, "ami még őket is meg tudja ingatni".

Mint ismert, a Financial Times múlt csütörtökön arról írt, hogy az Európai Bizottság blokkolta a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodást. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár még aznap éjjel közölte, hogy helyreigazítási kérelemmel fordult a magyar kormány a lap szerkesztőségéhez, Navracsics Tibor magyar uniós biztos ugyanakkor megerősítette a lap értesüléseit.

Pénteken reggel Kovács sajtótájékoztatón ismételte meg, hogy a kormány álláspontja szerint nem igazak a cikkben leírtak.

A Financial Times egyik újságírója azonban a hvg.hu-nak azt mondta, nem adnak helyet a helyreigazítási kérelemnek, mert pontosak és hitelesek az információik, ezért kitartanak a sztori mellett.

A Hír24 azonban most azt írja, a kormány azért akarja beperelni a világ leghitelesebb üzleti lapját, mert a paksi bővítésről szóló cikkükkel "kárt okoztak Magyarországnak". A lap szerint jelenleg a kormány jogászai vizsgálják az ügyet, a per pedig hamarosan megindulhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?