A Fidesz "nem kíván beleszólni" a Simicska-ügybe

A Fidesz szóvivője nem szeretné minősíteni Simicska Lajos stílusát, de szerinte "az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit". Jogi lépéseket nem terveznek, és senkivel nem szeretnének háborúzni – idézte a hvg.hu Tuzson Bencét.

A szóvivőt egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón kérdezték meg arról, hogy miért romlott meg a Fidesz és Simicska Lajos viszonya. Tuzson úgy felelt: "egyes médiaorgánumok belső ügyeibe nem kívánunk beleszólni". Azt is mondta, "senkivel sem szeretnénk háborúzni".

Arra a felvetésre, hogy Simicska Lajos súlyos kijelentései miatt terveznek-e jogi lépést, a frakciószóvivő úgy reagált: a stílust nem szeretné minősíteni, "az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit". Az pedig eddig nem vetődött fel, hogy bármilyen lépést tegyen a Fidesz-frakció a kijelentések miatt - fűzte hozzá.

Mint arról beszámoltunk: még péntek délután elutazott az országból Simicska Lajos, miután nemcsak lecserélte médiabirodalma vezetőségének nagy részét és kivásárolta a szerinte "árulóvá vált" Liszkay Gábor üzletrészét a médiumok kiadóvállalataiból, hanem vulgáris kirohanásoktól sem mentes nyilatkozatok sorát is adta. A vállalkozó pénteken azt mondta, szombaton már "szánkózni" megy.

Kapcsolódók

Kimaradt?