Egykori bajtársa nagyon durván nekiment Orbán Viktornak

Az Indexnek adott interjúban Simicska Lajos azt mondta, kirúg minden orbánistát, és a miniszterelnököt is erős szavakkal illette. Az üzletember arra reagált, hogy péntek délután egyszerre mondtak fel a médiabirodalmához tartozó három médium vezetői.

A Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió kormánybarát lapok, ám Simicska Lajos és Orbán Viktor rég óta konfliktusban állnak egymással. Az üzletember az Indexnek azt mondta, a miniszterelnök áll a felmondások hátterében. „Maga szerint mi más történhetett itt? Mondom, le is írhatja, Orbán egy geci” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, beszélt-e erről a kormányfővel, kijelentette: „Dehogy beszéltem. Nem beszélünk már tavaly április óta. Szarok rá, hogy mit gondol.” Hozzátette, „kirúg minden orbánistát” a három médiumból, aztán kinevezi a helyükre az ő emberei, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni.

A magyarországi sajtó szerint a felmondások hátterében az áll, hogy a főszerkesztők nem értettek egyet a Simicska Lajos által megszabott új irányvonallal, vagyis a kormánnyal szembeni kritikus magatartással, mert ezzel elveszítik olvasóikat, hallgatóikat, nézőiket.

A hvg.hu értesülései szerint a felmondások bejelentése nem független attól, hogy Simicska Lajos a Népszavának csütörtökön azt nyilatkozta, ha több reklámadót kell fizetnie a jövőben a magyar cégeknek, akkor "totális médiaháború lesz". Többen úgy vélték, a médiacégek vezetői nem szeretnék, ha választaniuk kellene egy esetleges nyílt háború esetén a Fidesz képviselte irány és Simicska között.

Simicska Lajos korábban Orbán Viktor bizalmasa, a Fidesz első számú gazdasági háttérembere volt. Kettejük konfliktusának okairól itt olvashat részleteket.

Kapcsolódók

Kimaradt?