Százezrek emlékeztek a terrortámadások áldozataira (VIDEÓ)

Mintegy 700 ezren vonultak szombaton az utcára Franciaország vidéki városaiban az elmúlt három nap terrortámadásai 17 halálos áldozatának emlékére - közölte a francia belügyminisztérium. A legtöbben, mintegy 80 ezren Toulouse-ban csatlakoztak a Charlie vagyok felirat mögött vonuló csendes menethez.

A vidéki megemlékezésekre egy nappal az előtt a párizsi menet előtt került sor, amelyre európai vezető politikusok mellett több mint egymillió embert várnak. A Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira való emlékezés mellett a cél a szabadság és a demokrácia melletti kiállás lesz a terrorizmussal szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=G5DaL3jq9g0

"Elképesztő megmozdulás lesz. Olyan erősnek, méltóságteljesnek kell lennie, amely bebizonyítja a francia nép erejét és méltóságát, amely a szabadság és a tolerancia iránti szeretetét fogja világgá kürtölni. Minél többen jöjjenek el!" - fogalmazott szombat délelőtt Manuel Valls kormányfő egy vidéki rendezvényen.

Franciaországban utoljára 2002-ben volt egymilliós tömegtüntetés, az adott alkalmat a tiltakozásra, hogy Jean-Marie Le Pen bejutott az elnökválasztás második fordulójába a jobboldali Jacques Chirac mögött. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?