Ismét fegyvertelen feketét lőtt agyon egy amerikai rendőr

Ez már sorozatban a harmadik hasonló incidens az Egyesült Államokban. Az afro-amerikai férfit Phoenixben igazoltatták, mert azt gyanították, hogy kábítószer van nála, de ellenállt, és többszöri felszólításra sem adta meg magát. Amikor a zsebéhez nyúlt, az egyik rendőr két lövést adott le rá. A férfi a helyszínen meghalt.

Egy fehér amerikai rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai férfit Arizonában, mialatt New Yorkban és az Egyesült Államok más városaiban is tüntettek a rendőri túlkapások ellen.

Az incidens helyi idő szerint csütörtökön történt Phoenixben. A város rendőrségének közleménye szerint a 34 éves fekete férfit igazoltatni akarták, mert azt gyanították, hogy kábítószer van nála, de ellenállt, és többszöri felszólításra sem adta meg magát. Amikor a zsebéhez nyúlt, az egyik rendőr két lövést adott le rá. A férfi a helyszínen meghalt. A lövéseket leadó, hét éve szolgálati állományban lévő rendőr nevét nem közölték.

A halott zsebében kábítószerként használt erős, addiktív fájdalomcsillapítót találtak. A család ügyvédje azt állítja, hogy egyes szemtanúk kétségbe vonják a rendőrségi jelentés hitelességét. Az amerikai társadalmat két korábbi haláleset is sokkolta az elmúlt hetekben, amikor fehérbőrű rendőr afroamerikai lakost lőtt agyon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?