KGB

A 2043-ig titkosított jegyzőkönyv feloldását követeli a Jobbik

A Jobbik haladéktalanul követeli, hogy oldják fel a titkosítás alól a hétfői nemzetbiztonsági bizottsági ülés teljes jegyzőkönyvét. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt világossá kell tenni, hogy Kovács Béla ellen semmiféle bizonyíték nincs, amely bármely büntetőjogi tényállást kimerítene.

"Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a Fidesz és a Magyar Nemzet kéz a kézben, menetrendszerűen alkalmazza a legaljasabb trükköt, a legkeményebb diktatúrákból már jól ismert módszert: először hazudik, majd hogy hazugsága hitelesnek és igaznak tűnjön, ellenőrizhetetlen, azaz a megrágalmazott személy által nem cáfolható feltételezéseket jelentet meg" – olvasható Mirkóczki Ádám közleményében.

A titkosszolgálatok nem lehetnek a kormány és sajtója játékszerei – tette hozzá a Jobbik szóvivője.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn hallgatta meg a Belügyminisztérium, az ügyészség és a titkosszolgálatok képviselőit a Jobbik kémgyanúba keveredett európai parlamenti képviselőjének ügyéről. A tanácskozáson elhangzottakat az Alkotmányvédelmi Hivatal 2043-ig titkosította.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a hétfői ülés után azt nyilatkozta: a magyar titkosszolgálatoknak kép- és hangfelvételeik, dokumentumaik vannak arról, hogy Kovács Béla hírszerzői és kémtevékenységet folytatott, illetve kapcsolatot tartott fenn az orosz szolgálatokkal.

Kovács Béla csak annyit mondott újságíróknak az ülés után, hogy a vádak szerinte koholtak. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint „aljas, átlátszó rágalomkampány folyik" pártja ellen, szerinte azért, mert Joe Biden május 8-án felhívta Orbán Viktort, és kérte, hogy lépjen fel a Jobbik ellen.

A Magyar Nemzet múlt csütörtökön azt írta: Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

Ugyancsak a Magyar Nemzet írta szerdán azt, hogy értesüléseik szerint egy volt KGB-s ügynökkel osztott meg információkat a kémbotrányba keveredett Kovács Béla, és éppen ezen kapcsolata miatt bukott le végül.

Kapcsolódók

Kimaradt?