Egykori KGB-ügynök buktathatta le a jobbikos Kovács Bélát

Egy most is aktív, volt KGB-s ügynökkel osztott meg információkat a jobbikos Kovács Béla – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a jobbikos európai parlamenti képviselő a lebukását is az orosz személlyel tartott kapcsolata okozta.

A Magyar Nemzet szerint az egykori Szovjetunió állambiztonsági szervezetének, a KGB-nek az egyik, jelenleg is aktív ügynökével tartott kapcsolatot a kémbotrányba keveredett jobbikos Kovács Béla. A külföldi jelzés alapján a magyar polgári kémelhárítás az orosz személyre vonatkozóan gyűjtött adatokat, amikor Kovács Béla is a szolgálatok látókörébe került.

A jobbikos politikus rendszeresen találkozott az orosszal. Ráadásul Kovács Béla tisztában volt azzal, kivel tart fenn kapcsolatot, ezt támasztja alá az is, hogy a találkozókra konspiratív körülmények között történtek. Kovács kényesen ügyelt rá, nehogy bárki tudomást szerezzen az „információátadásokról”. Amíg a „célállomáshoz” elért, többször váltogatta a taxikat és a tömegközlekedési eszközöket – írja a lap.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése alapján a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Brüsszelnél az európai parlamenti képviselő mentelmi jogának kiadását az unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságáthétfőn tájékoztatták az ügyről.

A bizottság jobbikos tagját kivéve minden képviselő megalapozottnak nevezte a zárt ülésen elhangzottakat. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke úgy fogalmazott: egyértelművé vált, hogy Kovács Béla kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal, ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt.

Kovács Béla kedden kórházba került. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője annyit közölt, hogy az elmúlt időszak történései megviselték, és mellkasi fájdalmakkal, valamint egyéb panaszokkal került be egy hazai intézménybe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?