Két napra megbénítja Londont a metrósztrájk

Kétnapos sztrájkot kezdtek hétfőn este a londoni metróhálózat dolgozói a metróállomások jegypénztárainak tervezett bezárása és a leépítések ellen tiltakozva.

Szerda estig nem jár a metró Londonban, mert sztrájkba léptek a földalatti közlekedést üzemeltető cég dolgozói. A munkabeszüntetés azért kezdődött, mert a londoni tömegközlekedését felelős városházi vállalat, (Transport for London - TfL) tervei szerint hamarosan az összes londoni metróállomáson bezárják a jegypénztárakat, így 960 embert bocsájtanak el. A londoni metró utasainak ma már kevesebb mint a 3 százaléka vesz menetjegyet a pénztárakban. A cég évi 50 millió font (19 milliárd forint) megtakarítást vár az intézkedéstől.

A londoni tömegközlekedésben évekkel ezelőtt meghonosították az elektronikus bérletet, amelyet az állomásokon elhelyezett automatáknál, bank- vagy hitelkártyával előre fel lehet tölteni pénzzel. Az utasok a bérletet össze is köthetik bankszámlájukkal, és ebben a esetben a rendszer időről időre automatikusan feltölti a számláról a bérletet a tulajdonos által előre meghatározott összeggel. Emellett most már közvetlenül bankkártyával is lehet fizetni; a kártyát a metrólejáratok előtt elhelyezett érzékelőkhöz kell érinteni, ugyanúgy, ahogy az elektronikus bérleteket. Így gyakorlatilag már csak a turisták használják a jegypénztárakat.

A 400 kilométeres, 12 fővonalból és számtalan elágazó mellékvonalból álló londoni földalattit naponta átlagosan négymillió utas használja, így a kétnapos sztrájk bizonyosan rendkívüli felfordulást okoz a londoni tömegközlekedésben. Szerda este, még a sztrájk idején lesz a Chelsea-Atlético Madrid labdarúgó-mérkőzés a Bajnokok Ligája-sorozatban az angol klub nyugat-londoni stadionjában, amely csak metróval közelíthető meg.

Boris Johnson, London konzervatív párti polgármestere hétfő esti nyilatkozatában értelmetlennek nevezte a metrósztrájkot, mondván: az átszervezések kezdete óta eddig hatszáznál több metróalkalmazott jelezte önkéntes távozási szándékát, és a TfL a tervezett leépítéseket teljes egészében hasonló módon, vagyis elbocsátások nélkül igyekszik megoldani.

Kimaradt?