Az eltűnt maláj gép pilótájának utolsó üzenetét találgatják

Miután szombaton a maláj miniszterelnök közölte, hogy az egy héttel korábban eltűnt Malaysia Airlines-utasszállítót eltérítették, majd órákig a levegőben tartották, mielőtt végleg eltűnt, a hatóságok megpróbálják lenyomozni a pilótákat.

Egyikük, az 53 éves Zaharie Ahmad Shah lakásán házkutatást tartottak, amely során lefoglalták a férfi otthon repülőgép-szimulátorát, hogy kielemezzék - idézte a Fox News-t a hvg.hu. Azt is vizsgálják, hogy milyen műszerészek nyúlhattak a géphez, mielőtt az a levegőbe emelkedett.

A rendőrség a 27 éves másodpilóta Fariq Abdul Hamid házában is házkutatást tartott. A brit Mail on Sunday szerint Zaharie fanatikus rajongója volt az ellenzéki Anwar Ibrahimnak, és félő, hogy miután a politikust bebörtönözték szodómia miatt, egyfajta tiltakozásul térítette el a gépet.

Különösnek tartják azt is, hogy a pilótafülkéből az irányítótoronynak küldött utolsó szóbeli üzenet egy nyugodt "Itt minden rendben, jó éjszakát" volt, amelyet a vietnami légiirányítás hallott, majd nagyjából ugyanekkor lekapcsolták manuálisan a kommunikációs eszközöket.

A Malaysia Airlines MH370-es járata 239 személlyel a fedélzetén tűnt el. Egy darabig tragédiára gyanakodtak, de egyre több jel mutat arra, hogy a gépet eltérítették, a kommunikációs eszközeit szándékosan lekapcsolták, és ezt követően még legalább hét órán át repültek vele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?