Román túszai is voltak a nairobi terroristáknak

Legalább két román állampolgár is foglya volt a nairobi Westgate bevásárlóközpontban túszokat ejtő és ártatlan embereket lemészárló terroristáknak – közölte az Antena3. Egyikük sírva számolt be a hátborzongató eseményekről a hírtelevíziónak.

„Egy földszinti bankban barikádoztuk el magunkat az egyik kollégámmal. Szerencsénk volt, túléltük. De akadt olyan is, akit főbe lőttek a terroristák a bankban rekedtek közül” – idézte fel a történteket hétfőn este Valentina Vlad.

A nairobi hatóságok hétfőn este közölték, hogy a Westgate gyakorlatilag a rendőrség ellenőrzése alá került, ám kedd reggel újabb lövöldözés tört a bevásárlóközpontban. Biztonsági források arról tájékoztattak, hogy az épületet átkutató hatóságok egy vagy két fegyveres ellenállásába ütköztek. A fegyveresek állítólag egy emeleti helyiségben bújtak el, és onnan lőttek rá a rendőrökre.

A bevásárlóközpontot az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges szomáliai fegyveresek támadták meg szombaton, számos túszt ejtve. A túszdrámának a legfrissebb jelentések szerint legalább 62 halálos áldozata van

Kapcsolódók

Kimaradt?