banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kivonták a forgalomból azt a repülőt, amelyikkel a Romániába látogató koronavírusos olasz férfi utazott

Kivonta a forgalomból és fertőtlenítette a Wizz Air azt a repülőgépét, amelyen korábban egy koronavírussal fertőzött ember utazott a Bologna–Craiova közötti járaton – közölte a légitársaság szerdán.

A közleményben Wizz Air megerősítette, hogy folyamatos egyeztetést folytat az érintett hatóságokkal azokról a következő időszakban szükséges intézkedésekről, amelyek szavatolhatják a koronavírussal fertőzött utassal együtt utazó személyzet és utastársak egészségét.

„A járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk" – írták. Hozzátették, bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, a légitársaság elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

A légitársaság kedden azt írta, a hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál. A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt, és a hasonló eseteket – tették hozzá.

 

Arról a 71 éves olasz férfiról van szó, aki román állampolgárságú feleségének rokonait látogatta meg a múlt héten Gorj és Dolj megyében, illetve több üzleti tárgyaláson is részt vett, majd miután visszatért Olaszországba, kimutatták nála a vírust.

(Nyitókép: Illusztráció | gds.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?