Két romániai megyében járt az olasz férfi, akiről utólag kiderült, hogy koronavírussal fertőzött

Dolj és Gorj megyében járt február 18-a és 22-e között az az olasz állampolgár, akiről Olaszországba való visszatérte után kiderült, hogy koronavírussal fertőzött – közölte kedd este a külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint a román hatóságok elindították az ilyen esetekben alkalmazott eljárást, járványügyi vizsgálatot kezdeményeznek, és elrendelik az érintettek karanténba helyezését vagy elszigetelését.

A külügy közleménye értelmében a 71 éves, olasz férfi román állampolgárságú feleségének rokonait látogatta meg Romániában, és több üzleti tárgyalása is volt itt-tartózkodása alatt. Február 18-án szállt le a craiovai repülőtéren, és a Gorj megyében élő anyósánál lakott. A külügy nem közölte, hogy melyik Gorj megyei településen szállt meg.

Mint korábban írtuk, miután hazatért, a Cattolica nevű településen élő férfi köhögéssel és megfázásos tünetekkel jelentkezett a helyi kórház sürgősségi osztályán, innen került át Riminibe, az Infirm nevű kórház fertőző betegségek osztályára. Állapota jó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?