Klaus Johannis találkozott az izraeli államfővel

Reuven Rivlin izraeli államfő fogadta kedden Jeruzsálemben Klaus Johannist, aki látogatást tesz Izraelben.

Klaus Johannis „közelinek” minősítette Románia és Izrael viszonyát, amely megnyilvánul a két nép „hasonló természetében és hasonló történelmében is”.

Románia részvételével kapcsolatban a holokauszt elítélésben Johannis azt mondta: „Nemcsak az antiszemitizmus, hanem a rasszizmus ellen is harcolunk”, és kifejtette: ez ügyben fontos szerep hárul az oktatásra.

Johannis elnököt elkísérte Jeruzsálembe Bogdan Aurescu külügyminiszter is.

Klaus Johannis részt vesz a nemzetközi vezetők fórumán, amelyet a holokauszt-áldozatok emlékére és az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójára szerveznek „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism” címmel.

Szerdán a román államfő Binyamin (Benny) Gantz-cal, a Kék-fehér Szövetség elnökével folytat megbeszélést, majd részt vesz a Reuvén Rivlin izraeli államfő által szervezett hivatalos vacsorán.

A World Holocaust Forum Foundation és a Yad Vashem holokauszt-emlékközpont által szervezett nemzetközi fórumot csütörtökön tartják Jeruzsálemben. A fórum célja a holokauszt emlékének megőrzése és az antiszemitizmus és rasszizmus elleni globális harc megerősítése.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint Johannis látogatása részét képezi a román állam azon kezdeményezéseinek, amelyek a holokausztról való oktatás megerősítését, a holokauszt emlékének megőrzését, az antiszemitizmus, rasszizmus és idegengyűlölet visszaszorítását szolgálják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?