banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Izraelbe látogat Klaus Johannis államfő

Kedden Izraelbe látogat Klaus Johannis államfő. A háromnapos vizit alkalmával az elnök részt vesz Jeruzsálemben a Nemzetközi Vezetők Fórumának ötödik kiadásán, amelyet idén a holokauszt-áldozatok emlékének és az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójának szentelnek.

Az esemény alkalmával Klaus Johannis találkozik izraeli hivatali kollégájával, Reuven Rivlinnel. A Nemzetközi Vezetők Fóruma, amelyet a Holokauszt Fórum Alapítvány szervez a Jad Vasem Holokauszt Emlékközponttal együttműködésben, azt a célt szolgálja, hogy megerősítse az elkötelezettséget a holokauszt emlékezete, valamint az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni globális küzdelem iránt.

„Klaus Johannis részvétele ezen a nemzetközi fórumon beilleszkedik a román állam azon törekvésébe, hogy megerősítse a holokausztról szóló oktatást, a holokauszt emlékének megőrzését, az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet elleni küzdelmet, az európai értékek előmozdítását, a tolerancia, az alapvető jogok és szabadságok melletti kiállást" – fogalmaz az elnöki hivatal közleménye.

(Nyitókép forrása: presidency.ro)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?