A Facebook-on gratulált Kelemen Hunornak a Momentum elnöke

Gratulált Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek a romániai államfőválasztáson elért eredményéhez Fekete-Győr András, a magyarországi Momentum Mozgalom elnöke.

Mint ismert, Magyarországon és az erdélyi magyar közéletben is felháborodást váltott ki, hogy a fiatal ellenzéki politkus az elnökválasztási kampányban Dan Barnának, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) jelöltje támogatására buzdított egy kolozsvári rendezvényen, és nem a magyar jelölt támogatására szólított fel.

Utóbb Fekete-Győr András a Maszolnak elismerte, hogy tévedett, és nem ismerte fel időben, hogy az USR-nek nincs (legalábbis a nyilvánosság előtt ismert) kisebbségpolitikai programja.

 

A Facebookon írt gratulációjában a Momentum elnöke kifejtette: bízik benne, hogy „a Markó Béla és az RMDSZ által korábban képviselt, a magyarországi politikai közösségeket érintő egyenlő távolság és egyenlő közelség politikája fel fog tudni támadni, és lesz lehetőségünk megosztani egymással az országainkat és közös nemzeti ügyeinket érintő nézőpontjainkat, elképzeléseinket, programjainkat!".

Fekete-Győr csalódottságának adott hangot, amiért „a bukott szocialista miniszterelnök, Viorica Dăncilă jutott be a második fordulóba”, de hozzátette, hogy „Dan Barna friss, új arcként elért harmadik helye így is elismerésre méltó teljesítmény!".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?