banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Katolikus kápolnát építtetne az úzvölgyi temetőben a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom képviselői költségvetési módosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy katolikus kápolna épülhessen az úzvölgyi katonatemetőben magyar állami támogatással – közölte az ellenzéki párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese 50 millió forint megszavazását fogja kérni a parlamenttől erre a célra – közölte Novák Előd.

Azt mondta, a magyar államnak a javaslat támogatásával is ki kell nyilvánítania, hogy a „temetőben nincs keresnivalójuk a románoknak, legalább a halottainkat ne lopják el". Jelezte, azt követően kezdeményezik a kápolnaépítést, hogy egy román képviselő román kormányzati segítséget kért azért, hogy ortodox kápolna épüljön az úzvölgyi sírkertben.

Úgy vélekedett, a román térhódítás keretében kétnaponta avatnak fel egy ortodox templomot Romániában. Ehhez a térhódításhoz asszisztál a magyar külügyminiszter is akkor, amikor szó nélkül elfogadta azt, hogy román állami tulajdonba kerüljön a temető, miközben ezt a tervet ellenzi az RMDSZ is – mondta Novák Előd.

Arról is beszámolt: a Mi Hazánk nemzetközi kampányt indított Tégy a magyargyűlölet ellen! elnevezéssel. Első lépésként az úzvölgyi katonatemető meggyalázásával kapcsolatos petíciójukat eljuttatták a budapesti külképviseletek vezetőinek.

A Mi Hazánk továbbra is követeli a román nagykövet kiutasítását Magyarországról, illetve a magyar–román alapszerződés felülvizsgálatát.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?