Viorica Dăncilă és Benjamin Netanjahu hétfőn Washingtonban találkoztak

Megbeszélést folytatott hétfőn Washingtonban Viorica Dăncilă kormányfő Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel - adja hírül közleményében a kormány.

Dăncilă az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) meghívására részt vett az USA-ban a szervezet éves konfereciáján, és ennek keretében folytatott kétoldalú megbeszélést az izraeli miniszterelnökkel. A felek méltányolták a két ország közötti kiváló kapcsolatokat, és beszéltek a két kormány tervezett együttes üléséről is. Az elhangzottak szerint még az év folyamán sort kerítenek a közös kormányülésre, amelyet egy gazdasági fórum előz majd meg.
Benjamin Netanjahu gratulált a román miniszterelnöknek az AIPAC-konferencia megnyitóján mondott beszédéhez, Viorica Dăncilă pedig biztosította hivatali kollégáját Románia elkötelezettségéről az Izraellel való kapcsolat megerősítése és elmélyítése mellett stratégiai együttműködés, energetikai és kiberbiztonság, orvostudomány és innováció terén - mutat rá közleményében a kormány.

A két miniszterelnök találkozóján szó esett még a két ország közötti további együttműködési lehetőségekről, valamint a Románia és Izrael közötti partnerség megkötését célzó tárgyalásokról. 

Viorica Dăncilă kormányfő amerikai látogatásának és az AIPAC-konferencia megnyitóján mondott beszédének hátteréről itt írtunk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?