Ennyiszer vezette félre az embereket Trump 700 nap alatt

Összesen 7546 alkalommal hangzott el hamis vagy félrevezető állítás Donald Trump szájából.

Az amerikai elnök az elmúlt 700 napban tett megjegyzéseit, beszédeit elemezte a The Washington Post.

A lap megjegyzi, elnökségének első 8 hónapjában összesen 1137 ilyen állítást találtak, ez napi ötöt jelent. Elnöksége további időszakának hasonló minősítésű megnyilvánulásait hozzáadva ehhez jött ki a 7546-os szám.

A második legerősebb hónapnak tavaly november számított, elsősorban a hatalmas kampányeseményeknek köszönhetően a 6-i választást megelőzően. Itt olyan gyűlés is lezajlott, amelyiken összesen 139 hamis vagy félrevezető állítást tett az elnök.

2032 állítás éppen a kampányidőszakban hangzott el, 1921 továbbit sajtóeseményeken mondott el, 1266-ot pedig a Twitteren tett közzé

A leggyakoribb hazugság az volt, hogy minden idők legnagyobb adócsökkentését hajtotta végre - ezt 124-szer említette meg a kampányeseményeken. A teljes listát tekintve a migráció kérdéséről tette a legtöbb hamis állítást, összesen 1076-ot. Külpolitikai és gazdasági kérdésektől 822, illetve 765 hamis megjegyzése volt, munkahelyekről 741.

Az itt elérhető adatbázisban összesítve, napra és hónapra bontva lehet megtekinteni az elhangzott vagy leírt állításokat, de a különböző témák szerint is lehet válogatni, legyen szó nem csak migrációról, de Oroszországról, egészségügyi rendszerről, fegyverekről, kutatásról és így tovább.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?