Változtak a fűtéstámogatás küszöbértékei, mutatjuk a csíkszeredai számokat

A Hivatalos Közlönyben szeptember 16-án megjelent a 2021/216-os számú törvény értelmében jelentősen megváltoztak a jogosultságot meghatározó küszöbértékek a fűtéstámogatások esetében. Mutatjuk a csíkszeredai aktuális számokat.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális igazgatósága szeptember 15-től kezdve fogadja –elsősorban e-mailen – a 2021. november 1. és 2022. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket. Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez:

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 1386 lejt a családok, illetve az 2053 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 1386 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A támogatáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról (a Közérdekű információk Szociális Igazgatóság nevű menüjének Szociális juttatások almenüjéből), a kitöltött formanyomtatványokat és a mellékelt igazoló okiratokat pedig szkennelve küldhetik a social@szereda.ro e-mail címre, vagy ha személyes ügyintézést igényelnek, akkor a városháza 28-as irodájába naponta 9.00–13.00 óra között nyújthatják be 2021. október 15-ig.

A Szociális Igazgatóság javasolja, hogy igénylés előtt ellenőrizzék a kizáró jellegű javak listáját – ez szintén megtalálható a honlapon, a megnevezett almenüben. További információk a 0266–315120/115-ös telefonszámon, vagy a social@szereda.ro e-mail-címen igényelhetők.

Folyamatban az uniós segélyek kiosztása
Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága tájékoztatja a szociális támogatásban, valamint a családi pótlékban részesülőket, hogy folyamatban van az Európai Unió által biztosított higiéniai- és élelmiszer-segélycsomagok átadása. A csomagok tartalma nem változott. A szociális segélyben, illetve a családi pótlékban részesülők esetében is az a személy veheti át a csomagokat a maga és a családtagjai számára, aki kérvényezés után jogosulttá vált erre (titular). Átvételkor feltétel az érvényes személyi igazolvány felmutatása. A segély átvehető a Multiidea Kft. Hargita út 60/bis szám alatti raktárában munkanapokon 10.00–14.00 óra között. Bővebb információért a Szociális Igazgatósághoz fordulhatnak e-mailen (social@szereda.ro) vagy a 0266-315120/115-ös telefonszámon, illetve a polgármeteri hivatal 28-as számú irodájában 9.00 és 13.00 óra között.

(Borítókép: illusztráció | Maszol)

Kapcsolódók

Kimaradt?