Tetemes bírságot róttak ki az egyik legnagyobb üzletláncra a Hargita megyei fogyasztóvédők

Átfogó ellenőrzést végzett a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség az egyik legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánc boltjaiban. A fogyasztóvédelmi biztosok a megyében található hat Lidl üzlet mindegyikében vizsgálódtak, találtak is szabálytalanságokat – nem is keveset –­, így összesen 85 000 lej értékben róttak ki bírságot.

Az intézmény szerkesztőségünknek eljuttatott csütörtöki közleményéből kiderül, hogy összesen tíz szabályszegési eljárás nyomán állították ki a 85 ezer lej értékű pénzbüntetést, kiadtak továbbá három figyelmeztetést, illetve elrendelték bizonyos élelmiszerek forgalmazásának beszüntetését.Illusztráció: Pexels

A fogyasztóvédők számos problémát találtak: a szavatossági határidő lejárta után forgalmazott termékeket, a fagyasztóládák nem megfelelő tisztántartását, a termék árának nem jól látható helyen való kihelyezését, megromlott termékek forgalmazását, a vásárló hiányos tájékoztatását egy adott termékkel kapcsolatban, megromlott zöldségek és gyümölcsök forgalmazását.

Ugyanakkor egyes termékek esetében az árcímkén feltüntetett ár nem egyezett a nyugtán szereplő értékkel, továbbá a helyben sütött péktermékeket kiállító polcokat nem tartották elég tisztán, valamint egyes fagyasztott péktermékek csomagolásán nem szerepelt az összetevők pontos listája.

A fogyasztóvédelmi hatóság a közleményben arra is felhívja a figyelmet, hogy 2015 óta a kereskedőknek kötelességük a boltjaikban jól látható helyen kiragasztaniuk a fogyasztóvédelem elérhetőségeit, a telefonszámot (Telefonul Consumatorilor – 0219551) és a helyi szervezet címét, és elektronikus levélcímét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?