Sikerrel zárult az első Erdélyi Vállalkozói Iskola

Sikerrel zárult le az elmúlt két hónap négy hétvégéjén, négy helyszínen megtartott Erdélyi Vállalkozói Iskola képzéssorozat, mely a fiatal vállalkozók felkarolását célozta meg, az előadások révén használható tudás átadásával. A szervezők pénteken sajtótájékoztató keretében értékelték az első alkalommal életre hívott kezdeményezést.

Sikerrel zárult az első Erdélyi Vállalkozói Iskola (EVI) képzéssorozat, amelyet pénteki sajtótájékoztatójukon értékelt a szervező Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház és a Műhely – L'atelier Egyesület képviselői.

A szerző felvétele

Szakács-Paál István, az inkubátorház menedzsere elmondta: tapasztalatai szerint Székelyföldön érzésből szoktak vállalkozni a fiatalok, viszont ha valaki így tesz, egy idő után ez már kevés lesz a továbblépéshez. Elmondta, hogy a négy hétvégén, négy helyszínen (kétszer Székelyudvarhelyen, egy-egy alkalommal Szovátán és Csíkszeredában) megrendezett képzés célja a fiatal vállalkozók felkarolása volt, oly módon, hogy a meghívott előadók használható tudást adtak számukra. „Ezt a misszióját sikeresen véghezvitte a rendezvény” – fogalmazott a HBC menedzsere.

Gergely László, az RMKT alelnöke szintén azt hangsúlyozta: a vállalkozói iskola célja az volt, hogy elméleti tudnivalók helyett gyakorlati, azonnal alkalmazható tudást biztosítsanak. „Az ilyen típusú képzésekre nagy igény mutatkozik. Folyamatosan érkeznek hozzánk a résztvevői visszajelzések, amelyek mind arról szólnak, hogy az előadóktól rengeteg hasznos információt kaptak, a programot pedig folytatni kell” – mutatott á Gergely László.

Antal Lóránt szenátor, a Műhely – L'atelier Egyesület elnöke hiánypótlónak nevezte az Erdélyi Vállalkozói Iskolát, ilyen jellegű képzés ugyanis – amelynek keretében a szakemberek, gyakorló vállalkozók konkrét példákon keresztül oktatják a cégvezetést – még román nyelvterületen sem létezik. „Az EVI célja, hogy ne marketingeszköz legyen valaki kezében, hanem hogy tudjuk továbbvinni, és 5 év múlva azt tudjuk mondani, hogy van egy olyan vállalkozói generáció, amelynek hasznos tudást adtunk a kezébe” – fogalmazott Antal Lóránt.

A pénteki sajtótájékoztatón három vállalkozó is jelen volt, akik részt vettek a tréningen. Sándor Krisztián, Domahidi-Vaszi Zalán és Vinczellér Árpád a szervezői munka dicsérete mellett kiemelték az előadókat és az előadások színvonalát, a képzésen elhangzottak újszerűségével kapcsolatosan pedig megjegyezték, olykor kicsit úgy érezték magukat, „mint egy falusi gyerek Disneylandben”.

A szervezők képviselői elmondták, a négy hétvégés képzés után szerveznek egy ötödik hétvégét is, amelyen arról fognak beszélni a résztvevőkkel, hogy milyen pluszelemekkel lenne érdemes bővíteni a rendezvényt, hogy még sikeresebb legyen.

Kapcsolódók

Kimaradt?