Okleveleket, díjakat vehettek át az erdélyi vállalkozói mentorprogram résztvevői

Fotók: Kiss GáborA magyar kormány által finanszírozott vállalkozói mentorprogram résztvevőit díjazták szerda este egy a Maros megyei Kelementelkén szervezett rendezvény keretében.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Design Terminal és a Pro Economica Alapítvány által szervezett Erdélyi Mentorprogramban mintegy harminc erdélyi nagyvállalkozó vett részt mentorjelöltként, és mintegy hatvan kis- és középvállalkozó mentoráltként. A programmal a magyar kormány a vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítását kívánta elősegíteni.Nagy Zsolt volt informatikai miniszter a leginspirálóbb mentornak járó díjat vette át Potápi Árpádtól

Az eseményen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára felidézte: a magyar nemzetpolitika 2014-2015 óta tekinti céljának a Magyarország határain túl élő magyarok szülőföldön való boldogulásának az elősegítését. Ezért indították el a gazdaságfejesztő, illetve a gazdasági hálózatépítést elősegítő programokat. Úgy fogalmazott: a mentorprogram célja egy eltéphetetlen közösségi háló szövése.

Vass Levente, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a rendezvényen kifejtette: a siker azon múlik, hogy miként sikerül embereket a hálózatba fűzni, egy ügy mellé felsorakoztatni. A jelenlévők száma alapján az államtitkár megállapította: nem telt hiába az elmúlt öt év.

A szerda esti rendezvényen többek között a leginspirálóbb mentornak, a legelhivatottabb mentoráltnak, a legösszetartóbb csapatnak járó díjakat adták át a program szervezői.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?