banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Négycsillagos szállodával bővül a Skigyimes komplexum

Négycsillagos szálloda épül a Hargita megyei Gyimesfelsőlokon található Skigyimes komplexumban a Pro Economica Alapítvány támogatásával – derül ki az alapítvány pénteki közleménylből.

A tájékoztatásban rámutatnak, turisták ezrei érkeznek naponta Gyimesfelsőlokra kipróbálni a 2018-ban felavatott nyári bobpályát, és azóta a környék egyik fő attrakciójává vált.

A Skigyimes komplexum a sí- és bobpályák mellett egy étteremmel és egy nyári terasszal rendelkezik, jövő év végétől pedig wellness-szolgáltatásokat is nyújtó, 31 szobás szállodával bővül. A Pro Economica Alapítvány által támogatott beruházás révén mintegy 50 munkahely létesül – derül ki a közleményből.

Kilátás a népszerű nyári bobpályáról | Fotók: Skigyimes Complex/Facebook

A Pro Economica Alapítvány egyébként 11 négy- és ötcsillagos szálloda építését támogatja Maros, Hargita és Kovászna megyében az erdélyi gazdaságfejlesztési programja keretében, e projektek révén 500 új munkahely létesül.

„Nem sokkal a projektek kiválasztása után el is kezdődtek a munkálatok, és jó ütemben haladnak, ami megelégedéssel és bizalommal tölt el bennünket. (...) Tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások még mindig sok vállalkozást érintenek a térségben, célunk a regionális turizmus és ezáltal a vállalkozók, a helyi közösségek támogatása a fejlődésüket elősegítő gazdasági környezet megteremtésével” - nyilatkozta Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?