banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png
RCA

Közel 1 milliós bírságot szabtak ki két biztosítótársaságra

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóságot korábban épp ezen két biztosító szabálytalanságainak eltusolásával vádolták.

Rendszeresen késve fizetik ki a kártérítést a kötelező gépjármű felelősségbiztosítással rendelkező, karambolozott ügyfeleknek, derült ki az ellenőrzésből, melyet Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) végzett két biztosítónál. A City Insurance emellett nem juttatta el időben az ügyfeleknek az írásos kártérítési ajánlatokat, míg az Euroins Románia nem tájékoztatta határidőre az klienseket arról, miért nem hagyta jóvá az igényelt teljes kártérítési összeget.

A szabálytalanságok miatt a City Insurance Rt.-re 500 ezer, az Euroins Romániára pedig 450 ezer lejes bírságit szabtak ki. A két biztosító társaságnál lefolytatott ellenőrzés minden bizonnyal az ASF-nél a napokban kirobbant botrány következménye. Ennek során munkatársak azzal vádolták az intézmény egyes vezetőit, hogy következetesen takargatják egyes biztosítók szabálytalanságait, annak ellenére sem lépnek fel ellenük, hogy az ASF-hez panaszok tömkelege érkezik.

Az ügyben az ASF igazgatója a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségen (DIICOT), a hatóság egyik munkatársa pedig a Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) tett feljelentést.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?