Kedvezőbb feltételekkel indul az idei Új Ház program

Azok a román állampolgárok, akik részesülni akarnak az „Új Ház” program által előírt kedvezményekben, március 26-től kezdődően benyújthatják a hitelre vonatkozó kérelmeiket a programban resztvevő bankokhoz – hívja fel a figyelmet szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben az RMDSZ.

A pénzügyminisztérium jóváhagyta az Új Ház, az IMM INVEST és IMM LEASING programra alkalmazandó kezelési díjak és a kockázati díjak szintjét. A programok március 25-én léptek érvénybe.

Az Új Ház program célja megkönnyíteni a magánszemélyek számára a lakásvásárlást az állam által garantált kölcsönökön keresztül. A kedvezményezettek új házakat, konszolidált lakásokat, valamint más kategóriájú lakásokat vásárolhatnak a programon belül.

Az Új Ház programban alkalmazott kezelési díj erre az évre 0,30 százalékra csökkent az előző évben alkalmazott 0,40 százalékról.

A programban 14 Romániában működő bank vesz részt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Româneascã, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank és Alpha Bank

2021-re az Új Ház programra az állami garanciára elkülönített felső határ 1,5 milliárd lej értékű.

(Címlapkép: Pexels)

Kapcsolódók

Kimaradt?