Kedveznek a parkoló autósoknak Sepsiszentgyörgyön: fél-, egy vagy két órát is fizethetnek

Nem lett olcsóbb, de kevesebb időre fizethető | Fotó: Vargyasi LeventeAz eddiginél kedvezőbb feltételekkel parkolhat Sepsiszentgyörgyön az a gépjárművezető, aki csak rövid ideig állítja meg a járgányát a kijelölt várakozóhelyeken.

Eddig ugyanis egy óra volt a legkisebb időegység, amire ki kellett fizetni a parkolási díjat, ám február 8-tól hétfőtől bevezették, hogy annak, aki sms-ben fizeti ki a parkolási díjat, lehetősége van félórára fizetni, illetve aki egy óránál több ideig parkolja, annak sem kell egész napos jegyet fizetnie, hanem fizethet 2 órára is. A parkolási díjszabások egyébként nem változtak, csak az időtartamokat igazították az igényekhez.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselőtestület már a januári ülésén döntött a város területén érvényben lévő parkolási díjak telefonso üzenetben történő kifizetésének módosításáról, ezt február 8-tól, hétfőtől ültették életbe. E szerint továbbra is lehetőség van a TPARK nevű telefonos applikáció révén fizetni a parkolási díjat, vagy ez megtörténhet a 7420-a számra küldött sms-ben is.

A tarifák a következők: 30 percért 0,30 eurót, egy óráért 0,65 eurót, két óráért 1,1 eurót, míg az egész napért 3 eurót kell fizetni (az árak nem tartalmazzák az áfát!).

A sepsiszentgyörgyi parkolási díj kifizetéshez okostelefonon használható a TPARK alkalmazás, abban kiválasztható a várost és a parkolási időtartam; küldhető sms a 7420-as számra az alábbi kódok és a jármű rendszámának megjelölésével: A „493 CV01ABC” (ahol a CV01ABC a személygépjármű rendszáma) szöveg elküldésével 30 percnyi parkolásért fizetnek, a „491 CV01ABC” szöveg elküldésével 1 órányi parkolási díjjal terhelik a telefonszámlát, a „492 CV01ABC” szöveget a 2 órányi parkolás esetében kell küldeni, míg „490 CV01ABC” szöveg elküldésével a teljes napi parkolásért lehet fizetni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?