Erdélyben is toborozzák majd a munkaerőt a BMW debreceni gyárába

A német vállalat elismerte, hogy szívesen látják a magyarul és/vagy angolul beszélő erdélyi szakembereket.

Elkezdődött a BMW debreceni gyárának építése, ahol 1000 ember fog dolgozni. Az 1 milliárd eurós beruházással létrejöző üzemben egy új elektromos modellt is fognak gyártani, mely egyelőre nem szerepel a német vállalat kínálatában. A BMW nemrég bejelentette, hogy még egy gyárat épít Debrecenben, ahol elektromos autókba való akkumulátorokat gyártanak majd.

A cégvezetés arra számít, hogy helyi szinten nem fog elegendő munkaerőt találni, ezért Erdélyből is szeretne munkatársakat csábítani a debreceni üzembe. Épül a debreceni BMW-üzem | Fotó: Facebook/Papp László

„Igen, szeretnénk idevonzani román alkalmazottakat, akik tudnak angolul vagy/és magyarul. A jövőben tervezzük célzott kampányok szervezését bizonyos munkakörök betöltésére” – nyilatkozta a Ziarul Financiar (ZF) gazdasági napilap megkeresésére Szekeres Áron, a BMW Manufacturing Hungary kft. humán erőforrás marketing igazgatója.

A ZF információi szerint a német autógyártó magyarországi leányvállalata a közösségi médiában már meg is kezdte a romániai munkatársak toborzását. A BMW karbantartásban és a termelés műszaki hátterének biztosításában járatos munkatársakat, valamint automatizálási szakembereket keres.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Debrecenhez legközelebbi erdélyi nagyváros Nagyvárad, ahol a  munkanélküliség minimális, sőt, a helyi vállalatok krónikus munkaerőhiánnyal küzdenek. A debreceni munkalehetőség mégis vonzó lehet egyes szakemberek számára, mivel a cívisvárosban jobban lehet keresni, mint Nagyváradon. A hivatalos statisztikai adatok szerint Biharban a nettó átlagkereset 650 euró, míg Hajdú-Bihar megyében 760 euró. Az is kézenfekvő lenne, hogy a BMW Szatmárban is toborozzon dolgozókat a debreceni üzembe.

Kapcsolódók

Kimaradt?